Ik had het in een vorig blog al gezegd, maar er is meer!

Met de komst van weer een nieuwe pagina lay-out, een tijdje geleden, is er ook een nieuwe maat gekomen voor de omslagfoto van je Facebook pagina (niet je profiel). Omdat je profielfoto nu naast de omslagfoto staat, en niet meer links onder op de foto, zoals voorheen, is er nu minder plaats voor de omslagfoto.

Facebook raadt zelf aan een omslagfoto te maken van 828 x 315 pixels. Alleen als je die maat gebruikt valt er op mobiel rechts en links een groot deel van de afbeelding weg.

De omslagfoto die ik gebruik is 828 x 475 pixels.

Als je hem plaatst op je computer of laptop, moet je hem wel wat naar boven of onder verschuiven, zodat alles mooi te zien is. Het gedeelte van de afbeelding wat je dan op desktop niet ziet, zie je wel op mobiel. Ik heb dit opgelost door boven en onder een gekleurde strook te plaatsen, maar je kunt de ruimte boven en onder natuurlijk ook leeg laten, of zorgen dat het niet uitmaakt dat dat gedeelte niet getoond wordt op mobiel.

Zo ziet het er uit op de computer:

Wil jij jouw facebook header aanpassen? Lees dit artikel en ik help je verder!

en zo op mobiel:

Jouw facebook header op je mobiel aanpassen? Lees dit artikel en ik help je verder!

Als je de maat 828 x 475 gebruikt, zit je altijd goed, zowel op pc, laptop, tablet en smartphone.

Profielfoto

De maat van je profielfoto is ongewijzigd gebleven, namelijk 160 x 160 pixels. De ideale maat om te uploaden is 180 x 180 pixels. Facebook maakt er zelf 160 x 160 van.

Afbeeldingen op de tijdlijn

Als je een link plaatst op je tijdlijn en je de afbeelding wilt vervangen is de afbeelding idealiter 1200 x 628 pixels. Plaats je alleen een afbeelding op je tijdlijn dan is de ideale maat 1200 x 1200 pixels. Houd er rekening mee, dat als je het linkbericht of de afbeelding wilt promoten dat er op de afbeelding niet te veel tekst staat. Een afbeelding met veel tekst krijgt weinig bereik. Als je de startafbeelding van een video wilt vervangen, zorg dan dat deze 470 x 264 pixels is. Houd er rekening mee, dat als je de video wilt promoten dat er op de startafbeelding ook niet teveel tekst staat.

Groepsfoto

De omslagfoto van een Facebookgroep heeft een ideale maat van 801 x 250 pixels. De omslagfoto voor een Facebookevent heeft een ideale maat van 784 x 295 pixels.

HULP NODIG?

Vind je bovenstaande toch nog erg ingewikkeld? Laat mij je dan even helpen!

Open chat
1
App mij maar!
Hoi! Kan ik je helpen?
Groetjes Chantal (Ontwerpstudio Westland)