Ontwerpstudio Westland

WAAROM IS EEN LOGO NU EIGENLIJK ZO BELANGRIJK?

Iedereen kan tegenwoordig heel eenvoudig zelf een logo maken met de vele software die hiervoor beschikbaar zijn. Maar is het dan ook een goed logo? Een logo is als het ware het gezicht van je bedrijf. Hieraan zullen je (toekomstige) relaties je onderneming herkennen. Het geeft je bedrijf, samen met een huisstijl, een imago.

Een logo kan zowel een beeldmerk als een woordmerk zijn, of een combinatie van beide. Een beeldmerk is vaak een tekening of figuur.

Een woordmerk is de merknaam geschreven in een bepaald lettertype of grootte. Een voorbeeld van een beeldmerk is bijvoorbeeld de poema van Puma of de drie strepen van Adidas. Een voorbeeld van een woordmerk is het logo van Coca-Cola.

Soms heb je als klant al een idee hoe deze eruit moet komen te zien, of juist helemaal niet. Ik bespreek met je tijdens een kennismakingsgesprek wat jouw wensen zijn, en kan aan de hand hiervan een aantal ontwerpen binnen een afgesproken termijn aan jou laten zien.

Vanuit die ontwerpen werken we verder aan het uiteindelijke logo.

Ik vraag een vast bedrag voor een logo, namelijk €400,- excl. BTW
Ik heb onderaan de pagina precies uitgelegd hoe ik te werk ga, of het staat uitgebreid omschreven als je een offerte aanvraagt 😉 cropped-BEELDMERK-OW-kopie.jpg

WAT IS EIGENLIJK EEN HUISSTIJL?

Stuur jij regelmatig offertes, facturen en/of andere informatie per post?

Dan wil je natuurlijk dat dit een professionele uitstraling heeft. Jouw huisstijl is namelijk samen met het logo het imago van jouw bedrijf. Dit is belangrijk als je wilt dat de ontvanger jouw post op waarde schat. Een eigen briefpapier, vistekaartje en enveloppen helpen daarbij.

Het ziet er professioneel uit en jouw relaties kunnen je onderneming eenvoudig herkennen. De huisstijl wordt door het bedrijf standaard gebruikt op briefpapier, visitekaartjes, offertes, facturen, enveloppen, de website, e-mails en tijdens presentaties.

Nadat je jouw logo door mij hebt laten ontwikkelen, heb je wellicht behoefte aan bijvoorbeeld een visitekaartje, briefpapier en/of enveloppen. Aan de hand van het logo, ontwerp ik de complete huisstijl. Ook hierbij start ik eerst met een paar ontwerpen, waarna jij als klant een keuze kunt maken, of aanpassingen kunt bespreken.

Het ontwerpen van een complete huisstijl zoals hierboven omschreven. cropped-BEELDMERK-OW-kopie.jpg

MAG IK JOUW LOGO ONTWERPEN?
Hoe nu verder?

Lees hier de meest gestelde vragen over jouw logo;

Hoeveel conceptvoorstellen ontvang ik?

In eerste instantie stuur ik meestal 6 tot 8 conceptvoorstellen. Afhankelijk van jouw feedback bepalen we of we kunnen voortborduren op één van deze concepten, of dat we wellicht meer concepten moeten presenteren. Er zit dus geen limiet aan het aantal logo-voorstellen. Ik ga door totdat je tevreden bent!

Hoe lang duurt het voordat mijn logo ontwerp klaar is?

Gemiddeld is de doorlooptijd van een logo ontwerp 1/3 weken. Aangezien het ontwerpen van een logo een creatief proces is, kan ik niet exact aangeven hoe lang het zal duren voor jouw logo klaar is. Heb je met spoed een logo ontwerp nodig? Ook dan zijn er natuurlijk altijd mogelijkheden om je van dienst te zijn!

Ik heb al een logo, maar deze is sterk verouderd.

Naast het ontwerpen van nieuwe logo’s, verzorg ik ook regelmatig een ‘restyling’ van een logo of huisstijl. Ik maak een fris en eigentijds logo, met behoud van herkenbare elementen. Eventueel zorg ik ook voor een bijpassende huisstijl, zodat je weer jaren vooruit kunt.

Is het ontwerp van mijn logo uniek?

Ja, ik ontwerp altijd een uniek en onderscheidend logo voor jouw bedrijf. Ik maak dan ook geen gebruik van bestaand stock-materiaal of clipart.

Wordt het logo mijn eigendom?

Ja. Na betaling van de factuur mag je jezelf trotse eigenaar van het opgeleverde logo noemen. Je mag het logo dan ook volledig en naar eigen wens en inzicht gebruiken, voor verschillende doeleinden. Het is jouw logo!

Hoe krijg ik een logo aangeleverd?

Ontwerpstudio Westland levert jouw logo in alle gangbare bestandsformaten, zoals: EPS, AI, PDF, JPG, GIF en PNG. EPS en AI zijn zogenaamde vector-bestanden, die je zonder kwaliteitsverlies oneindig kunt vergroten. Ook ontvangt je de in het logo gebruikte lettertypen digitaal. Mocht je in de toekomst andere bestandsformaten nodig hebben, dan lever ik die met plezier kosteloos aan.

Wanneer betaal ik voor mijn logo en huisstijl ontwerpen?

Pas wanneer je volledig tevreden bent met het resultaat van het ontwerp, ontvangt je de factuur. Dit betekent: geen risico’s, maar 100% tevredenheidsgarantie!

Kun jij ook het bedrukken van mijn huisstijl verzorgen?

Jazeker! Naast het ontwerp, verzorg ik kwalitatief zakelijk drukwerk.

Ik heb zelf al een idee voor een logo ontwerp. Scheelt dit in de kosten?

Jazeker. Het komt regelmatig voor dat je als klant zelf al specifieke ideeën heeft voor een logo, maar niet over de kennis en know-how beschikt om dit idee uit te werken tot een professioneel logo. In dat geval kan ik meteen de focus leggen op dit specifieke concept. Minder (denk)werk voor mij, minder kosten voor jou!

MEER WETEN? Kom een bakkie doen!

8 + 12 =

Open chat
1
App mij maar!
Hoi! Kan ik je helpen?
Groetjes Chantal (Ontwerpstudio Westland)