Het leukste van al mijn werkzaamheden binnen mijn bedrijf, is het ontwerpen van een logo. Dit zijn ook projecten waar stiekem de meeste uurtjes in gaan zitten, zowel achter mijn computer, tijdens het boodschappen doen, bankhangen, wandelen met de hond, feestjes, netwerkbijeenkomsten en ga zo maar door. Er is altijd een moment waarop ik denk; “Hé! Ik bedenk mij ineens iets, wat leuk is voor het logo van…!” Gelukkig bestaan er handige apps, waardoor ik het gelijk kan bewaren, en op een later tijdstip kan uitwerken op kantoor.

itv-logo-sketches-02Als een nieuwe “ontmoeting” plaatsvind, waarbij ik een nieuwe uitstraling / logo voor de klant mag gaan maken, probeer ik de persoon zo goed mogelijk te leren kennen. Tijdens zo’n eerste gesprek kom ik veel te weten over het bedrijf en de persoon achter het bedrijf. Deze gesprekken zijn altijd zó leuk en gezellig, dat we er beide altijd heel veel zin in hebben om te starten!

Dan ga ik aan de slag. Meestal duurt het ongeveer 2/3 weken tot de klant de 1e concepten ontvangt in de mail. Deze tijd heb ik gewoon nodig om alle info te verwerken in een paar logo-ontwerpen, waarvan ik denk, dat deze passen bij het bedrijf en de klant. Daarna gaat de klant aan de slag, om te kijken of er wat leuks tussen zit. Na wat feedback (dit kan persoonlijk, via telefoon of gezellig skypen), ga ik weer aan de slag om de ontwerpen verder uit te werken, aan te passen, of compleet te veranderen. Na wat heen en weer sturen van diverse ontwerpen & feedback, komen we uiteindelijk tot de nieuwe uitstraling van het bedrijf!

Na de keuze, gaan we verder met het ontwerpen van een eventueel visitekaartje, briefpapier, enveloppen, website of andere reclame-uitingen die de klant nodig denkt te hebben.

En weet je wat nu altijd zo leuk is? Mijn klanten zijn altijd zó blij als we hét logo hebben! Dat doet een mens goed!

Open chat
1
App mij maar!
Hoi! Kan ik je helpen?
Groetjes Chantal (Ontwerpstudio Westland)